Kredittkort til ferieNoe som er like viktig som å booke hotellrom og flybilletter er å finne det riktige kredittkortet til ferieturen din. Dette kortet kan gjøre reisen tryggere, inkludere en egen reiseforsikring, og gi deg mer frihet på reisen. Det er imidlertid enkelte forskjeller fra bank til bank, som du bør være oppmerksom på. Her har vi listet opp de viktigste punktene du burde sjekke opp, før du søker om eller signerer noen avtaler.

  • Planlegg din neste ferie gjennom kredittkortet
  • Få din reiseforsikring inkludert
  • Gjennomfør tryggere betalinger

Reiseforsikring

Den største fordelen med mange kredittkort er at de kommer med en inkludert reiseforsikring. Dette er et perfekt tillegg for deg som ønsker å ta med kortet på ferie. Forsikringen kan dekke ulike skader, tap av bagasje, og tyveri. Ikke minst vil den forsikre deg mot eventuelle konkurser, enten dette gjelder flybilletten eller hotellet du skal til. Forsikringen vil hos de fleste banker og forsikringsforetak være gyldig både på norgesferie eller i utlandet.

Det er viktig å ha en god oversikt over hvilke punkter din nye reiseforsikring dekker på reise. I de fleste tilfeller vil ikke skader dekkers dersom turen ikke er betalt med kredittkortet, og dersom turen varer mindre enn 24 timer. I slike tilfeller er du nødt til å ha en annen forsikring inkludert. Det er også andre slike spesifikasjoner inkludert i kontrakten. Husk på å ta med deg en kopi av reiseforsikringen på tur.

  • Mange kredittkort kommer med inkludert reiseforsikring
  • Få dine tap og skader dekket ved å betale med kreditt
  • Tilbudene varierer fra bank til bank

Sammenligning av tilbud

Før du velger å lete etter kort og avtaler på nett er det viktig å skaffe seg en oversikt over dine behov. For eksempel hvilken kredittramme du er komfortabel med, hvor store avdrag du får plass til i månedsbudsjettet, og hvilke fordeler du leter etter. For å gjøre denne omfattende jobben enklere kan du selv sammenligne ulike tilbud, eller ta kontakt med en profesjonell sammenligningstjeneste på nett. Slike tilbud er uforpliktende, effektivt og gratis.

Noen vil påstå at renter ikke er så viktig når du leter etter kredittkort. Dersom du har god kontroll på egen økonomi, og ikke planlegger å bruke store summer av kortet kan dette stemme. Det er ikke nødvendigvis lurt å snu ryggen til et godt tilbud kun fordi renten er høy. Men, med en høy rente på kortet vil det være ekstra viktig å betale tilbake lånt kreditt i tide. Flere kort har effektiv rente på over 25 %.

Fordeler med kredittkort

Kredittkortet vil komme med flere fordeler, avhengig av dine bruksområder. Den største fordelen er at du teknisk sett ikke betaler med dine egne penger, men pengene til banken. Dette kan sikre deg i tilfelle du blir svindlet, eller kortet blir stjålet. Ditt debitkort kan du med andre ord legge igjen trygt på hotellrommet som en nødløsning. Et debitkort er mye lettere for en tyv å tømme, og du vil sannsynligvis ikke kunne få igjen pengene dine.

  • La debitkortet ligge igjen på hotellrommet! Med et kredittkort kan du beskytte deg mot svindel og tyveri
  • Kredittkortet kan gi deg fordeler i nettbutikker, som bonuser og rabatter
  • Beskytt deg selv mot konkurser, med kreditt virker banken som en mellommann
  • Spar penger på utvalgte bensinstasjoner ved å betale med kreditt

Reiseforsikring er heller ikke den eneste fordelen kortet kommer med. Blant annet er det vanlig for banker å samarbeide med bensinstasjoner for å gi rabatter og fordeler ved enkelte bensinstasjoner. Utvalgte nettbutikker kan også gi ut rabatter derom du betaler på siden deres med kortet. Samtidig vil du kunne beskytte deg selv bedre mot konkurs, svindel, og tapte pakker. Med andre ord vil du ikke tape noe på å velge kreditt ved ditt neste kjøp.

Ulemper

Bedre fordeler kan også bety høyere avgifter. Dersom du ikke aktivt bruker ditt kort kan det hende at avgiftene ikke balanserer ut fordelene du får. Se etter hvor realistisk det er at du bruker kortet ditt i de tilfellene du kan spare inn ekstra penger. Noen ganger kan det lønne seg å velge et kort med litt færre tilbud, men er billigere å eie. Husk også på at kredittkortet ikke kun er for ferieturen, men også ellers i året.

Avgiftene vil også dukke opp på uventede steder. Blant annet kan du oppdage at det koster ekstra å ta ut penger i en minibank, eller en avgift for bruk i enkelte butikker. Mange steder, spesielt i utlandet, godtar heller ikke bruk av kort. Her er kontanter eneste aksepterte valuta, noe kredittkortet ditt ikke vil kunne hjelpe deg med. Det er også lett å overskride ditt avtalte budsjett dersom du ikke har oversikt over bankkontoen din.

Oppsummering

Det vil lønne seg å søke om et kredittkort før ferien, da denne tjenesten kan gi deg mange fordeler. Få blant annet reiseforsikring, ulike rabatter, og sikring mot konkurs og svindel inkludert dersom du velger riktig. For en bedre oversikt kan det lønne seg å ta kontakt med en sammenligningstjeneste for assistanse. Samtidig er det viktig å huske på at disse kortene kommer med en svært høy rente. Vær derfor forsiktig ved bruk.